OPERA OCH MUSIK

BERÖR OCH HÄNFÖR

EN DAG MED CHRISTINA NILSSON PÅ MÖCKELSNÄS

Lördag 28 augusti kl 12.00-18.00

Stina på backen

Spelmannen Jonas Åkerlund och operasångerskan Yvonne Tuvesson Rosenqvist leder oss fram genom Christinas unga liv och levandegör den musik hon själv sjöng eller spelade. Konsert kl 15.00.

Bioföreställning

”Christina Nilsson – från fattig smålandstös till världskänd operastjärna”, en film av dokumentärfilmaren Mats Harrysson.

Välj mellan bioföreställning 13.30 och 16.30.

Barocka buketter

Kom och se barocka blomsterbuketter från trädgården och vernissage av Lena Hoëls akvareller.

Digital tipspromenad

Gå en digital tipspromenad genom naturskyddsområdet och besvara frågor om Christina Nilssons liv.

Meny

Glödstekt sill med potatis och ostkaka (köps separat i restaurangen).

Biljett för heldag med bioföreställningen kl 13.30:

Biljett för heldag med bioföreställningen kl 16.30:

OPERA PÅ MÖCKELSNÄS

Min Opera kommer tillsammans med Smålandsoperan och Möckelsnäs Trädgård Kultur att skapa ett koncept för att kunna driva och utveckla både operaprojekt och tvärkonstnärliga projekt. Opera ska ha en naturlig plats på Möckelsnäs och Möckelsnäs Trädgård Kultur vill vi ska bli ett centrum för opera i Sydsverige.

Vi vill eftersträva en pedagogisk verksamhet där natur, konst och musik används både som metod och medel för kunskapsförmedling för elever som kommer till Möckelsnäs. Ett flertal operaproduktioner ligger klara att sättas upp för publik och vi inväntar situationen med Covid-19.

MUSIK OCH KONST

I den stora konsthallen har vi möjlighet att ge en unik upplevelse av musik och framträdanden på vår flexibla scen mitt bland konsten. Här har vår publik fått njuta av pianokonserter på flygeln, diktuppläsning, klassisk musik på cello och operaarior.